Velika avantura Srbijom

Explorer za vas organizuje veliku, šestodnevnu avanturu koja obuhvata najzanjimljivije lokalitete zapadne i centralne Srbije.

Lokacija: Zapadna i Centralna Srbija

Trajanje: 6 dana

Polazak: 10.00h / Povratak: 19.00h

Opis avanture

Explorer za Vas organizuje veliku, šestodnevnu avanturu koja obuhvata najzanjimljivije lokalitete zapadne i centralne Srbije. Divčibare, Tara, Zlatibor, Kopaonik, samo su najzvučniji lokaliteti, ali ova avantura uključuje mnogo više. Za Vas je sve osmišljeno i organizovano, na Vama je samo da se prepustite ovoj velikoj avanturi i uživate.

Prvi dan

Avantura počinje u 10,00h ON road vožnjom do Valjevskih planina, odakle se nastavlja OFF road putevima prema Divčibarama. Posle 3h različite vožnje i obilazaka, organizovan je ručak u prirodi, tj. kraći piknik. Odatle se avantura OFF road i ON road putevima nastavlja do Tare, na koju se dolazi oko 17,00h. Po smeštanju u hotel i slobodnom vremenu za odmor i samostalni obilazak, organizovana je večera od 20,30h.

Drugi dan

Posle doručka, polazak u off road i on road avanture, kreću u 10,00h. Vožnjama kroz različite puteve, obilazi se Tara i sve ono što ova prelepa planina nudi – različiti vidikovci, Zavinsko jezero, Perućac, kao i etno sela su delovi pustolovine.

Takodje je uključen i obilazak Drvengrada odnosno Mokre Gore. Na polovoni ove avanture je organiizovan i ručak uz tradicionalnu hranu ovog podneblja. Povratak je planiran za 17,00h, a po slobodnom vremenu je i večera od 20,30h.

Treći dan

Po doručku, u 10,00h polazak u off road vožnju – preko Mokre Gore, vrlo zanjimljivim putevima, do Zlatibora. U ovom delu avanture je uključen i ručak u prirodi. Po dolasku na Zlatibor, avantura se nastavlja obilaskom Stopića pećine i Sirogojna. Dolazak u hotel je predvidjen oko 17,00h. Do 20,30h kada je vreme za večeru uz Zlatiborske specijalitete, slobodno vreme se može iskoristiti za odmor ili samostalni obilazak okoline.

Četvrti dan

Polazak sa Zlatibora u 10,00h, posle doručka. Prvo on road, a onda i off road putevima, avantura nas vodi do Uvca – jednog od najzanjimljivijih lokaliteta u Srbiji. Avantura se ovde nastavlja kroz kraće istraživanje onoga što nam ovaj park prirode nudi, a u ovom delu je uključen i ručak. Nastavak je on road putevima koji nas vode pored manastira Studenica, kao kraći obilazak ovog manastira. Odatle nastavljamo on road putem do Kopaonika, na koji dolazimo oko 18,00h. Slobodno vreme se može iskoristiti za opuštanje u SPA centru ili samostalni obilazak okoline. Večera u specifičnom ambijentu je od 20,30h.

Peti dan

Nakon doručka, polazak u novu dnevnu avanturu je u 10,00h. On road putevima i vožnjom dolazimo do kulturno istorijskih lokaliteta, kao i fenomenalne prirode – stari Srpski grad Ras, manastiri Sopoćani i Djurdjevi stupovi, Petrova crkva, neki su od lokaliteta do kojih će nas dovesti naša avantura. Kroz off road puteve, prelepi predeli ovih krajeva će pojačati našu avanturu, kao i specifična hrana koja će biti poslužena uz organizovani ručak. Povratak na Kopaonik je planiran oko 18,00h, kada nas posle kraćeg odmora čeka večera uz vatru iz ognjišta. Ljubazni domaćini, hrana i piće spremljena na planinski način, poneka nota, daće još jači utisak našoj avanturi.

Šesti dan

Posle doručka, polazak u 10,00h u off road avanturu. Obilazak različitih predela i zanjimljivosti Kopaonika u trajanju od 2 sata. Dolazak na Semeteško jezero, gde je orgnanizovan obilazak i ručak. Nastavak avanture je Dolinom jorgovana i obilaskom srednjevekovne tvrdjave Maglič. On road i off road putevima pored Gružanskog jezera, Rudnika i Kosmaja, uz kraću pauzu, naša avantura nas vodi nazad u Beograd, gde je očekivan dolazak oko 19,00h

Fotografski potencijal: 10/10

Težina Off road staze: Umereno/Teška

Pridružite nam se

549,00 eura po osobi (u varijanti 4 osobe po vozilu)