Kopaonik vas čeka

Kako bolje provesti vikend nego na našoj najlepšoj planini?

Lokacija: Kopaonik

2 i po dana

Polazak: 12h / Povratak: 19h

Sve one kojima je dosta gradske gužve, koji žele da obraduju svoja čula mirom, svežim vazduhom i napune oči jednim od najlepših predela severne Šumadije, Explorer ovog vikenda vodi na Escape turu do Kosmaja.

Opis avanture

Prvi dan

Ova avantura počinje u petak, u 12,00h, i kreće vožnjom on road putevima ka valjevskim planinama gde nas čekaju rute off road puteva i fenomenalna priroda, kao i vrlo zanimljive istorijske lokacije.

Ovaj deo vožnje traje nešto više od 3 sata, a uključuje i pauzu za ručak, odnosno kraći piknik. Nastavlja se vožnjom regularnim road putevima, a planirani dolazak na Kopaonik, u hotel Chalett Vrhovi Kopaonika je očekivan oko 18,30h.

Po dolasku i slobodnom vremenu koje se može iskoristiti za kraći obilazak okoline ili boravak u SPA centru, očekuje nas večera pored ognjišta.

Drugi dan

Posle doručka i kraćeg slobodnog vremena, polazak u off road i on road vožnje kreću u 11,00h.

Vožnjama kroz različite puteve, obilazi se Kopaonik sa najzanjimljivijim predelima i lokacijama. Sa znamenitostima i lokalitetima Kopaonika, upoznajemo se na Exploreru prepoznatljiv način – avanturističkom vožnjom. Tura oof road i on road vožnje traje do 17,00h, a u nju je uključen i ručak u prirodi.

Po povratku, slobodno vreme koje se može iskoristi za opuštanje u SPA centru ili dalje istraživanje okoline je do 20,30h kada je vreme za večeru uz autentičnu hranu i piće ovih krajeva.

Uz izuzetnu ljubaznost domaćina, vatru iz ognjišta, pa možda i po koju notu, garantovani su nezaboravni momenti.

Treći dan

Po doručku, u 10,00h polazak u off road vožnju i dalji obilazak Kopaonika. Ovaj deo traje 2h i dovodi do Semeteškog jezera, kao posebnog i jedinstvenog lokaliteta. Organizovan obilazak, kao i ručak na jezeru, ispuniće narednih sat vremena. Nastavak avanture nas vodi kroz Dolinu jorgovana i obilazak tvrdjave Maglič. Po poseti sredjevekovnoj tvrdjavi, avantura se nastavlja regularnim road putevima preko Gružanskog jezera, Rudnika i Kosmaja, gde je uključena i pauza za kafu i osveženje.

Povratak u Beograd je oko 19,00h

Fotografski potencijal: 10/10

Težina Off road staze: Umereno

Pridružite nam se

199 eura po osobi (u varijanti 4 osobe po vozilu)